BIOGRAFKLUB DANMARKS PROGRAM FOR SÆSON 2021-2022

Biografklub Danmark har valgt de 10 film, der udgør Biografklubbens kommende sæson. Der venter det danske biografpublikum et stjernespækket filmprogram fyldt med både danske og udenlandske film.

Med et medlemskab til Biografklub Danmark gives der halv pris på biografbilletten til 10 udvalgte kvalitetsfilm i de danske biografer. De film der er med i Biografklub Danmarks program for den nye sæson 2021-2022 inkluderer følgende:

Medlemskaber kan købes fra 1. august i vores billetsalg eller på www.biografklubdanmark.dk

1. Margrete den første - Biografpremiere d. 16.09.21

2. Skyggen i mit øje - Biografpremiere d. 28.10.21

3. House of Gucci - Biografpremiere d. 02.12.21

4. Tag min hånd - Biografpremiere d. 20.01.22

5. Rose - Biografpremiere d. 24.02.22

6. Downton Abbey 2 - Biografpremiere d. 24.03.22 

7. Opgøret - De forbandede år 2 - Biografpremiere d. 21.04.22 

8. Belfast - Biografpremiere d. 19.05.22

9. Verdens værste menneske - Biografpremiere d. 16.06.22 

10. Resten af livet - Biografpremiere d. 07.07.22

1. Margrete den første

Året er 1402, og en kvinde står i spidsen for et nyt nordisk storrige. Margrete I har samlet Danmark, Norge og Sverige i en union, som hun egenhændigt styrer gennem sin adoptivsøn, kong Erik. Unionen er omgivet af fjender, og Margrete planlægger derfor et ægteskab mellem Erik og den engelske prinsesse Philippa. En alliance med England vil kunne styrke Kalmarunionen og sikre den mod angreb. Men en konspiration er undervejs, som sætter Margrete i et umuligt dilemma, der kan koste hende alt.

Instruktør Charlotte Sieling har samlet et hold af Nordens dygtigste skuespillere og filmfolk for at skabe en på alle måder imponerende flot storfilm. ’Margrete den Første’ er en spændende historisk film inspireret af virkelige begivenheder om en kvinde, der skabte noget stort med enorme konsekvenser for sit liv og sine nærmeste. Charlotte Sieling har tidligere instrueret ’Mesteren’ og flere afsnit af populære TV-serier som ’Krøniken’, ’Broen’, ’Forbrydelsen’, 'Borgen' og senest i udlandet et afsnit af ’Homeland’.

2. Skyggen i mit øje

Gribende og intens 2. verdenskrigsfortælling af Ole Bornedal

Om morgenen den 21. marts 1945 er nonnerne og skolekammeraterne Rigmor, Eva og Henry fra Den Franske Skole på Frederiksberg klar til at starte skoledagen. Langt derfra – på den anden side af Nordsøen – forbereder britiske piloter fra Royal Air Force sig til en afgørende mission for den danske modstandsbevægelse. De sætter kurs mod Shellhuset, Gestapos hovedkvarter midt i København. På øverste etage har tyskerne anbragt 26 danske fanger som et levende værn. Angrebet lykkes, men ikke langt derfra rammer tragedien. Et fly er styrtet ned tæt ved Den Franske Skole, og branden får de efterfølgende bombefly til at tro, at målet ligger under røgsøjlen …

Fejlbombardementet på Den Franske Skole er en af de største tragedier i nyere dansk historie. Filmen behandler et vigtigt stykke danmarkshistorie, ikke kun for ofrene og deres familier, men også for alle de overlevende, som mange år efter stadig lever med mindet om den dag. Ole Bornedal er en af dansk films
mest markante filminstruktører, der slog sit navn fast med ’Nattevagten’ og den populære TV-serie ’Charlot og Charlotte’. Senest har han instrueret filmene ’Dræberne fra Nibe’ og ’Så længe jeg lever’.

3. House of Gucci

Stjernespækket spændingsfilm med Lady Gaga og Al Pacino

’House of Gucci’ løfter sløret for en chokerende sand historie om den verdensberømte Gucci-familie. Vi følger familieimperiet fra tiden, hvor alt stadig er glamourøst, frem til den skandaløse retssag, hvor Patrizia Reggiani bliver idømt 26 års fængsel for at planlægge drabet på sin eksmand, Maurizio Gucci. Maurizio var barnebarn af den berømte modedesigner Guccio Gucci og arving til hele Gucci-dynastiet, men juridiske slagsmål, stridigheder om arven, svigt og en ekstravagant livsstil blev begyndelsen til enden for Maurizio og hans kone, Patrizia, kendt som Den Sorte Enke.

Den fire gange oscarnominerede Ridley Scott, der tidligere har givet os mesterværker som ’Thelma & Louise’, ’Gladiator’, ’Black Hawk Down’ og ’The Martian’, står bag ’House of Gucci’ og har samlet nogle af Hollywoods allerstørste stjerner omkring sig. Lady Gaga, der tog hele verden med storm for sin rolle i Bradley Coopers ’A Star is Born’, spiller den altoverskyggende hovedrolle som Patrizia Reggiani.

4. Tag min hånd

Romantisk komedie med Mille Dinesen og Ulrich Thomsen

Maja bor sammen med sin mand, Claes, og teenagesønnen Magnus i et skønt hus, der snart får en flot dyr tilbygning. Hun ser frem til at blive forfremmet til overlæge, og alt kører på skinner. Lige indtil Claes pludselig en dag meddeler, at han vil skilles med øjeblikkelig virkning. Tryghedsmennesket Maja forsøger at genvinde styringen over sit liv med en skrantende økonomi, en 20 år yngre elsker og en teenagesøn i problemer. ’Tag min hånd’ er en romantisk komedie med alt det drama, der følger med, når der bliver vendt op og ned på vores forestillinger om kærlighed og meningen med livet.

Lars Kaalund, der er kendt for sit virke som skuespiller, dramatiker, manuskriptforfatter og teaterdirektør, debuterer som spillefilminstruktør med filmen ’Tag min hånd’. Kaalund var en af hovedkræfterne bag den populære TV 2-serie ’Rita’, som havde Mille Dinesen i titelrollen. Det succesfulde samarbejde fortsætter nu i en veloplagt romantisk komedie om moderne kærlighed.

5. Rose

Niels Arden Oplevs hjertevarme drama med Sofie Gråbøl i pragtpræstation

’Rose’ er en stærk og hjertevarm fortælling om familie, kærlighed og om, at intet er, som man tror ved første øjekast. Året er 1997. En turistbus ruller ud fra Aalborg Rutebilstation med kurs mod byernes by, Paris. Ombord sidder Inger, søsteren Ellen og svogeren Vagn sammen med en flok forventningsfulde nordjyder, som er lykkeligt uvidende om, hvad den næste uge vil bringe. Men bussen har knap nået den jyske motorvej, før Inger delagtiggør resten af selskabet i sin sindslidelse – og pludselig tager det hele en drejning. Det skal blive en tur, som de sjældent vil glemme, for ved gensynet med den franske hovedstad indleder Inger jagten på en tabt kærlighed.

’Rose’ er både skrevet og instrueret af Niels Arden Oplev, som også står bag ’Ser du månen, Daniel’, ’Mænd der hader kvinder’, ’Drømmen’, ’Kapgang’ og en række andre store film og TV-serier i USA.

6. Downton Abbey 2

Familien Crawley og deres trofaste tjenerstab er tilbage i topform

'Downton Abbey' følger den aristokratiske familien Crawley og deres loyale tjenestefolk på det fiktive gods i Yorkshire. I den første film fulgte vi kongen og dronningen af Englands visit hos Crawley-familien. Nu vender de elskede karakterer tilbage i de velkendte omgivelser. Som forgængeren er denne film også omgivet af megen mystik, så vi kan ikke afsløre så meget, men én ting kan vi dog forsikre: Der er lagt op til både drama, kærlighed og familiefejde på godset. Filmens producent, Gareth Neame, sætter følgende ord på den snarlige
premiere: ”Efter et udfordrende år, hvor mange af os har været adskilt fra vores venner og familie, er det skønt, at vi går lysere tider i møde, og vi kan se frem til et gensyn med vores elskede karakterer fra Downton Abbey.”

Filmen er instrueret af den BAFTA- og Emmy-nominerede instruktør Simon Curtis. ’Downton Abbey 2’ er baseret på den elskelige TV-serie af samme navn og kan sagtens opleves, selvom man ikke har set den første film.

7. Opgøret - De forbandede år 2

Opfølgeren til den store publikumssucces 'De forbandede år', hvor opgøret venter

Året er 1943, og familien Skov er splittet. Sønnen Aksel, der tilsluttede sig modstandsbevægelsen, er gået under jorden, og fra at være en idealistisk amatør udvikler han sig til at blive en hårdkogt partisan. Faderen, Karl, kæmper for sit livsværk under sværere og sværere betingelser, og da samlingsregeringen kollapser, er han pludselig uden politisk opbakning og må tage alle forbehold for at sikre en fremtid for familien på den anden side af krigen. Det sætter forholdet til hans hustru, Eva, under pres. Hun har hele tiden haft svært ved sin mands samarbejde med besættelsesmagten. Den stigende modstand mod besættelsen og tyskernes øgede brutalitet får fatale følger for familien …

’Opgøret’ er den stærke og dramatiske opfølger til Anders Refns storfilm ’De forbandede år’. Her følger vi familien Skov fra foråret 1943 til den sommer, hvor Danmark atter bliver frit. 'Opgøret' handler om samarbejdspolitikkens kollaps og den blodige og dramatiske frihedskamp. Manuskriptet til ’Opgøret – De forbandede år 2’ er skrevet af Anders Refn i samarbejde med hans faste medforfatter Flemming Quist Møller og er skabt i umiddelbar forlængelse af ’De forbandede år’.

8. Belfast

Kenneth Branagh har instrueret sin til dato mest personlige og bevægende film

Filmen skildrer drengen Buddys barndom i Nordirland i de tumultariske 60’ere. En tid, hvor såvel musikken som de sociale forhold ændrede sig dramatisk i løbet af kort tid. Det er et drama fuld af spænding og følelser, men også humor – til trods for de mange udfordringer, Nordirland gennemgik i den periode. I rollerne som Buddys humoristiske bedsteforældre ses Judi Dench og Ciarán Hinds, mens Jamie Dornan og Caitriona Balfe spiller Buddys hårdtarbejdende forældre, der med deres glamourøse fremtoning ikke er som de andre beboere i det nordirske arbejderkvarter.

Udover at instruere filmen har Kenneth Branagh også skrevet manuskriptet til ’Belfast’, som er en af hans hidtil mest personlige film. I filmen ser han tilbage på sin barndom for at belyse de konsekvenser, den senere har haft for hans liv. Branagh har en lang karriere bag sig som både skuespiller, producent og instruktør. Mest kendt er han for sine roller i filmene ’Mordet i Orientekspressen’, ’Dunkirk’, ’Hamlet’, ’Othello’ og ’Henry V’. Sidstnævnte film gav ham en oscarnominering for både bedste skuespiller og bedste instruktør.

9. Verdens værste menneske

Nærværende og medrivende drama om kærlighedens vildveje i dagens Oslo

’Verdens værste menneske’ er et på én gang gribende og komisk drama, der med varme og musikalitet tager livtag med den romantiske, men til tider hundesvære kærlighed. Julie (Renate Reinsve) er nået den alder, hvor de fleste, inklusive kæresten Aksel (Anders Danielsen Lie), er klar til at stifte familie. Men Julie er ikke færdig med at sparke døre ind, og mødet med den indtagende Eivind (Herbert Nordrum) åbner et nyt kapitel i hendes liv. Men måske ligger de vigtigste livsvalg allerede bag hende?

Joachim Trier er som den eneste skandinaviske filminstruktør udvalgt til at dyste om Den Gyldne Palme på årets filmfestival i Cannes (2021). Den norsk-danske instruktør præsterer altid på højeste niveau. ’Verdens værste menneske’ er en selvstændig afslutning på instruktørens Oslo-trilogi, som startede med debutfilmen ’Reprise’ (2006) efterfulgt af ’Oslo, 31. august’ (2011).

10. Resten af livet

Universelt og livsbekræftende sønderjysk drama

’Resten af livet’ er en stærk og livsbekræftende familiehistorie, der udspiller sig i Sønderjylland, tæt på marsken og Vesterhavet, hvor naturens stærke kræfter raser. Maren og Egon nyder et stilfærdigt liv med deres to voksne børn i deres gulstenede parcelhus. Men tæppet rives brat væk under dem alle, da en ubærlig tragedie rammer familien. Filmen er en rørende og varm fortælling om at miste og finde sig selv igen. Den sønderjyske natur og særegne humor og dialekt er rammen om filmens universelle, menneskelige og rørende drama.

’Resten af livet’ er skrevet og instrueret af Frelle Petersen, som står bag succesen og det prisbelønnede drama ’Onkel’ fra 2019. ’Resten af livet’ foregår i og omkring Tønder, ikke langt fra hvor Frelle Petersen selv voksede op. I hovedrollen ses Jette Søndergaard, der blev Bodil- og Robert-nomineret for bedste kvindelige hovedrolle i ’Onkel’.

Om Biografklub Danmark:
- Biografklub Danmark er en national filmklub der påbegynder sin 25. sæson denne sommer.
- Hvert år bruger Biografklub Danmarks filmudvalg det meste af foråret på at gennemse film i biografernes mørke med henblik på at sammensætte det absolut stærkeste filmprogram til det danske biografpublikum.
- Som medlem af Biografklub Danmark kan man se 10 udvalgte kvalitetsfilm i biografen til halv pris.
- Et medlemskab af biografklubben koster 98,- kr. for sæsonen og inkluderer rabatkuponer til alle.