BIOGRAFKLUB DANMARKS PROGRAM FOR SÆSON 2023-2024

Biografklub Danmark har valgt de 10 film, der udgør Biografklubbens kommende sæson. Der venter det danske biografpublikum et stjernespækket filmprogram fyldt med både danske og udenlandske film.

Med et medlemskab til Biografklub Danmark gives der halv pris på biografbilletten til 10 udvalgte kvalitetsfilm i de danske biografer. De film der er med i Biografklub Danmarks program for den nye sæson 2023-2024 inkluderer følgende:

Medlemskaber kan købes fra 1. august i vores billetsalg eller på www.biografklubdanmark.dk

1. Når befrielsen kommer - Biografpremiere d. 24.08.23

2. Madeleines Paris - Biografpremiere d. 28.09.23

3. Hygge! - Biografpremiere d. 26.10.23

4. Synkefri - Biografpremiere d. 30.11.23

5. Farven lilla - Biografpremiere d. 18.01.24

6. Rom - Biografpremiere d. 22.02.24

7. Past lives  - Biografpremiere d. 21.03.24 

8. Hammerskjöld - Biografpremiere d. 18.04.24

9. Fuld af kærlighed - Biografpremiere d. 23.05.24 

10. One live - Biografpremiere d. 20.06.24

1. Når befrielsen kommer

PILOU ASBÆK SPILLER HOVEDROLLEN I DET FÆNGSLENDE DRAMA OM MOD OG MEDMENNESKELIGHED

Da højskoleforstanderen Jacob (Pilou Asbæk) beordres til at huse over 500 tyske civile flygtninge i den sidste tid af besættelsen, sættes han og hans hustru, Lis (Katrine Greis-Rosenthal), i et umuligt dilemma. Hvis familien hjælper flygtningene, vil de blive stemplet som forrædere og risikerer dermed at miste alt. Men hvis Jacob og Lis ikke hjælper, vil mange sandsynligvis dø. Familien presses til det yderste, og Jacob og Lis skal nu træffe et valg, der vil ændre deres liv for altid ...

Inspireret af virkelige begivenheder skildrer filmen et mørkt kapitel i danmarkshistorien: håndteringen af de 250.000 civile tyske flygtninge, som kom til Danmark i foråret 1945. Filmen er optaget on location på og i områderne omkring Ryslinge Højskole på Fyn. Her blev der også i virkelighedens verden
oprettet interneringslejr for tyske flygtninge i 1945. Filmen er skrevet og instrueret af Anders Walter, der i 2014 vandt en Oscar for sin kortfilm ’Helium’. ’Når befrielsen kommer’ er Walters første danske spillefilm. Efter en årrække, hvor Pilou Asbæk har arbejdet i udlandet, vender han nu tilbage til dansk film for første gang siden ‘Krigen’ i 2015.

2. Madeleines Paris

HJERTEVARM OG GRIBENDE SKÆBNEFORTÆLLING FRA BYERNES BY

Den 92-årige Madeleine bestiller en taxa, der skal køre hende til det hjem, hvor hun skal tilbringe sin sidste tid. Taxachaufføren Charles, der henter Madeleine, har et godt hjerte, men kæmper med alt – også med økonomien. Da Madeleine ikke har travlt med at komme frem, tager de en lang omvej gennem Paris’ fantastiske gader. En tur, der udvikler sig til at blive uforglemmelig for dem begge. Sløret løftes for Madeleines forbløffende liv, og et unikt venskab spirer mellem de to. Et venskab, der ændrer deres liv for altid. Med lige dele latter og tårer er ’Madeleines Paris’ en uimodståelig fortælling om livets forunderlige veje.

’Madeleines Paris’ er instrueret af Christian Carion, der også stod bag det Oscarnominerede drama ’En dag uden krig’. I hovedrollen ses den franske sanger og skuespillerinde Line Renaud, der startede sin karriere på det verdensberømte teater Moulin Rouge.

3. Hygge!

VELSPILLET OG MORSOMT KOMEDIEDRAMA MED BLANDT ANDRE SOFIE TORP OG JOACHIM FJELSTRUP

Syv venner mødes til en overdådig middag i et idyllisk sommerhus. Scenen er sat til en skøn aften med god mad, dejlig vin og ikke mindst masser af hygge. Men under overfladen lurer en række tikkende bomber af hemmeligheder og intriger, og som aftenen skrider frem, begynder glansbilledet at slå revner.
Vennerne forsøger krampagtigt at bevare den gode stemning, alt imens en lavine af skeletter vælter ud af skabet og truer med at vende op og ned på alting.

’Hygge!’ er instrueret af Dagur Kári, som blandt andet er kendt for komedien ’Voksne mennesker’. Filmen har et stærkt ensemble cast bestående af nogle af tidens mest talentfulde skuespillere. Man kan blandt andre opleve Sofie Torp, som mange vil kende fra hendes debutrolle i ’Ser du månen, Daniel’
og fra Hella Joofs populære filmatisering af ’Meter i sekundet’. Herudover kan man opleve Joachim Fjelstrup, der tidligere har spillet Klaus Rifbjerg i ’Toves værelse’, samt Nicolai Jørgensen, Olivia Joof Lewerissa, Andrea Heick Gadeberg, Jesper Groth og Thue Ersted Rasmussen.

4. Synkefri

RØRENDE DRAMA BASERET PÅ VIRKELIGE BEGIVENHEDER

I 1981 forliser den synkefri redningsbåd RF2 under en redningsaktion ved Hirtshals Havn, og ni mænd mister livet. Da myndighederne placerer ansvaret for ulykken hos styrmanden på båden, sætter hans søn Henrik sig for at efterforske ulykkens egentlige årsag for at rense sin fars navn. I sin jagt på sandheden skal Henrik kæmpe mod byens fiskere, som frygter, at ulykken vil koste arbejdspladser, og mod myndighederne, der for alt i verden vil undgå en offentlig skandale. Alt imens truer sorgen med at splitte Henriks familie. ’Synkefri’ er et gribende og menneskeligt drama om kampen for retfærdighed.

Instruktør Christian Andersens mor mistede sin daværende mand i ulykken, og tragedien har derfor altid været en del af instruktørens historie. Den har formet hans forståelse af tab, sorg og håb. Christian Andersen har skrevet manuskriptet i samarbejde med Oscarvinderen Martin Strange-Hansen. ’Synkefri’ er en hyldest til ulykkens frivillige redningsfolk.

5. Farven lilla

NY MODIG OG MUSIKALSK VERSION AF DEN ELSKEDE KLASSIKER PRODUCERET AF BLANDT ANDRE OPRAH WINFREY OG STEVEN SPIELBERG

Oplev den ekstraordinære historie om tre kvinder, der deler et ubrydeligt bånd. Filmen er baseret på Alice Walkers Pulitzerprisvindende bestseller fra 1982 og den Tonyprisvindende musical af samme navn. ’Farven lilla’ er en skelsættende historie om at finde sin egen stemme. Filmen er instrueret af Blitz Bazawule, som er en filmskaber med en unik stemme og en enestående kunstnerisk vision. Som Oprah Winfrey siger: ”This movie is not your mama’s Color Purple – but your mama will love it, too!” På rollelisten ses et dygtigt hold, herunder Taraji P. Henson som Shug Avery, Danielle Brooks som Sofia, Colman Domingo som Mister, Corey Hawkins som Harpo og mange flere.

Den prisvindende danske filmfotograf Dan Laustsen har fotograferet de ekstraordinært smukke billeder til ’Farven lilla’. Laustsen har arbejdet i Hollywood i mange år. Han har været nomineret til to Oscars for filmene ’The Shape of Water’ og ’Nightmare Alley’. Udover Oprah Winfrey og Steven Spielberg er ’Farven lilla’ også produceret af Scott Sanders og Quincy Jones.

6. Rom

ROMANTISK FEELGOOD-DRAMA OM KÆRLIGHEDEN PÅ DEN LANGE BANE

Gerda (Bodil Jørgensen) og Kristoffer (Kristian Halken) er taget på en forlænget weekendtur til Rom for at fejre deres bryllupsdag og et langt ægteskab. De skal genopleve byen, hvor Gerda som ung gik på kunstskole. Men turen går ikke helt som forventet. Da parret møder Gerdas karismatiske kunstlærer og tidligere flamme, Johannes (Rolf Lassgård), havner Kristoffer på sidelinjen, mens Gerda jagter sin ungdom i Roms gader og stræder.

’Rom’ genforener Bodil Jørgensen og Kristian Halken, der tidligere har dannet par i ’Badehotellet’. Nu kan de ses i rollerne som Gerda og Kristoffer, der skal genfinde sig selv, og hinanden, i et morsomt og romantisk feelgood-drama. Filmen er instrueret af Niclas Bendixen, der tidligere har lavet tv-serien ’Ditte Louise’ (2015-2016) og filmen af samme navn (2018). ’Rom’ er optaget on location i Roms gader, og de smukke billeder giver én lyst til at besøge og nyde den fantastiske by.

7. Past lives

MODERNE KÆRLIGHEDSDRAMA, DER GÅR LIGE I HJERTET

De to dybt forbundne barndomsvenner Nora og Hae Sung bliver splittet fra hinanden, da Noras familie emigrerer fra Sydkorea til Canada. To årtier senere bliver de genforenet i New York i en skæbnesvanger uge, hvor de konfronteres med begreber som skæbne, kærlighed og de valg, der skaber et liv.

’Past Lives’ er produceret af tidens mest populære amerikanske produktionsselskab, A24, og er instruktør Celine Songs debutfilm. Filmen er inspireret af hendes egne erfaringer og er en smuk, underspillet og rørende kærlighedshistorie. Ved filmens verdenspremiere på Sundance Filmfestival i år blev den kaldt en af årets bedste film. Nu kigger den frem mod Oscaruddelingen, hvor rygterne allerede svirrer. Den kvindelige hovedrolle spilles af talentet Greta Lee, og i den mandlige hovedrolle ses Teo Yoo.

8. HAMMARSKJÖLD

VELSPILLET SVENSK POLITISK DRAMA OM DEN VERDENSBERØMTE DAG HAMMARSKJÖLD

I 1961 har Dag Hammarskjöld kun et år tilbage på posten som FN’s generalsekretær. Herefter skal han flytte tilbage til sit hus i Österlen, hvor han kan se frem til et mere roligt liv efter otte år på posten midt i det verdenspolitiske centrum. Men den kolde krig raser om ørerne på Hammarskjöld, og især Congo tager hans opmærksomhed. Dag Hammarskjöld har nemlig påtaget sig opgaven at formidle fred i landet. En umulig opgave, mener mange. En selvmordsmission ifølge andre. Filmen er en intens, spændende og rørende fortælling, der bringer os lidt tættere på den elegante og stålsatte, verdensberømte svenske diplomat.

’Hammarskjöld’ er svensk produceret, men er instrueret af danske Per Fly, der begejstrede både publikum og anmeldere med sin danmarkstrilogi ’Bænken’, ’Arven’ og ’Drabet’. Mikael Persbrandt, der spiller den altoverskyggende hovedrolle som Hammarskjöld, har været med i en lang række af svenske, internationale og danske film og tv-serier, men herhjemme er han nok bedst kendt fra Susanne Biers ’Hævnen’, ’Hamilton’ og senest fra Lars von Triers ’Riget Exodus’. Filmen giver et indblik i mennesket bag den berømte politiker. I filmen får Persbrandt et stærkt modspil af blandt andet danske Thure Lindhardt.

9. Fuld af kærlighed

DANSK STJERNEINSTRUKTØRS GRIBENDE FAMILIEDRAMA

Efter den succesfulde og anmelderroste ’Vores mand i Amerika’ er Christina Rosendahl tilbage med ’Fuld af kærlighed’, hvor de store verdensbegivenheder er skiftet ud med det nære og familiære. Filmen handler om en middelklassefamilie, som på overfladen har en lykkelig og perfekt tilværelse. Men bag facaden er familien tæt på opløsning på grund af farens eskalerende forbrug af alkohol. Efter flere år med svigt og brudte løfter siger de endelig fra overfor faren: ”Stop med at drikke, eller vi forlader dig!” De må dog snart erkende, at løsningen hviler på alles skuldre.

’Fuld af kærlighed’ er både skrevet og instrueret af Christina Rosendahl. Bag kameraet er det Robert- og Bodilprisvindende filmhold fra ’Vores mand i Amerika’ atter samlet. Stine Stengade, Lars Ranthe og Viilbjørk Malling Agger udgør det stjernebesatte hovedcast i denne rørende og hjertegribende
biografoplevelse.

10. One life

ANTHONY HOPKINS I GLANSROLLE SOM NICHOLAS WINTON, DER ÆNDREDE VERDEN — ÉT LIV AD GANGEN

’One Life’ fortæller den inspirerende og sande historie om Sir Nicholas ’Nicky’ Winton (Anthony Hopkins), hvis bestræbelser på tærsklen til 2. verdenskrig reddede mere end 600 børn fra deres undergang i hænderne på nazisterne. Nicky er bankmand med et stort humanistisk hjerte. Da han rejser til Prag i 1938 og ser situationen for de flygtende jøder, beslutter han sig for at hjælpe de børn, der skal transporteres med tog til koncentrationslejrene. Det er et kapløb med tiden. Hvor mange kan han nå at befri, før det er for sent? Er det en sejr blot at redde ét liv? ’One Life’ er en enormt rørende og livsbekræftende film om viljestyrke, dedikation og tilgivelse.

I hovedrollen ses Anthony Hopkins, hvis imponerende karriere har budt på flere ikoniske roller. Hopkins er især kendt fra ’Ondskabens øjne’ og ’The Father’, som begge indbragte ham en Oscarstatuette for ’Bedste mandlige hovedrolle’. Den prisvindende skuespiller Helena Bonham Carter er også at finde på rollelisten. Hun har været nomineret til to Oscars for filmene ’Kongens store tale’ og ’The Wings of the Dove’. I rollen som Nickys kone ses den svenske skuespillerinde Lena Olin, og hans bedste ven spilles af Jonathan Pryce.

Om Biografklub Danmark:
- Biografklub Danmark er en national filmklub der påbegynder sin 27. sæson denne sommer.
- Hvert år bruger Biografklub Danmarks filmudvalg det meste af foråret på at gennemse film i biografernes mørke med henblik på at sammensætte det absolut stærkeste filmprogram til det danske biografpublikum.
- Som medlem af Biografklub Danmark kan man se 10 udvalgte kvalitetsfilm i biografen til halv pris.
- Et medlemskab af biografklubben koster 128,- kr. for sæsonen og inkluderer rabatkuponer til alle.